torstai 8. elokuuta 2013

ukkospelkoa


Ärsyttävän rennosti otti Zara hetki sitten kun ukkonen riehu ulkopuolella. Ite istuin eteisen lattialla mahdollisimman kaukana ikkunoista latauksessa olevalla ipadilla surffaillen saadakseni ajatukseni pois ulkona välähtelevistä salamoista.
Periaatteessa ukkonen on tosi hieno, ja sitä oottaa että tulispa taas ukkonen. Kun ukkonen lähestyy, siinä on jotain todella hienoa. Painostava tyyneys, jotenki odottava fiilis. Ja varsinkin kun ukkonen vyöryy mereltä, sen lähestymistä on hieno seurata rannalta niinkun tänä aamuna mökin rantakallioilla. Sillon se tosin kuitenki meni vähän meidän mökin ohi.
Mutta näin, kun on yksin kotona ja ulkona on noin pimeetä, jollon jokasen välähdyksen voima oikeen korostuu entisestään, niin se saa mut vaan painumaan mahdollisimman kauas ikkunoista, jonnekkin turvalliseen paikkaan. Sentään uskallan pitää valoja päällä, kerrostalossa, ja varsinkin näin uudessa, tuntuu kieltämättä aika turvalliselle!
Jos taas olisin vanhempien kotona nyt yksin, olisin vetänyt kaikki piuhat irti seinistä, ja kyhjöttäny silmät kii sohvan perimmäisessä kulmassa viltin alla ja toivonu olevani umpiunessa jotta ei tarvis kokea ukkosta yksin. 

Nyt onneks ukkonen on lipunu ohi ja rauha on palannu. Voin siis rauhallisin mielin todeta, että mökillä oli taas todella ihanaa. Yks yö siellä nyt ehdittiin vaan olla, mutta siinä ajassa ehti jo ihan hyvin.
Tänään esimerkiksi poimin mustikoita mökin metsästä semmosella tahdilla, että Thaimaalaisetkin marjanpoimijat ois saanu syyn olla kateellisia, ja koska nuori vereni kerää metsän jokaisen hyttysen parveksi ympärilleni, vaatteita oli päällä enemmän kun lämpötila olis sallinu. Mereen sukkelus heti poimimisen jälkeen tuntu siis erittäin mahtavalle! Äiti myös teki vähän epämielyttävän havainnon, kun törmäsi kyy-käärmeeseen mökin takana olevalla polulla..Siihen päätty siltä erää Zaran vapaana juoksentelut mökin pihassa, ei oo näkyny moneen vuoteen käärmeitä niin lähellä mökkiä, pysyisivät vaan poissa.


Mulla on jostain syystä kampaaja-aika huomenaamulla kello yhdeksän, mikäköhän ajatus mulla on ollu varata noin aikanen aika loma-aamulle..? 
God Natt (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti