lauantai 24. elokuuta 2013

grillattuja vaahtokarkkeja


Illalla lähettiin Essin ja Marian kanssa Pirttimäkeen viettämään erämies-iltaa, meillä oli vähän evästä mukana joita siellä sit grillailtiin. Mutta ennen kun päästiin grillaushommiin, piti tottakai saada ensin hiillos aikaseks. Essin kanssa ruvettiin sitte hommiin, ja hetki saatiin äheltää halkojen, sytykkeiden ja tulitikkujen kanssa, ennen kun saatiin kunnon liekki aikaseks ja kyllä siihen sitte jonkilainen hiilloski alko pikku hiljaa ilmestymään, ylpeitä saadaan olla!

Just kun grillin tuli alko ilosesti rätistä, niin paikalle pelmahti äiti hirveän määrän (n. 8 kappaletta) kanssa pikku lapsia. Ihan hauskoja lapsia ei siinä mitään, mutta hyvästi ihana luonnon rauha ja levollinen hiljasuus! Istuskeltiin grillikatoksessa tosin niin kauan että ne ehti sitte jo grillata eväänsä, syödä eväänsä, riehua vähän läheisessä rinteessä, ja lähteä menemään. 
Jäätiin myös vielä miettimään voiko ne kaikki lapset olla sen naisen omia, mutta lopulta päädyttiin siihen lopputulokseen että moni lapsista oli keskenään niin saman ikäisiä, ettei edes super-äideistä super-äitein pystyis synnyttämään lapsia siinä tahdissa! Mutta kyllä siellä äitiä huudeltiin useammasta pikku suusta, joten ainakin osa oli naisen omia.

Kotiin lähtiessä eksyttiin vielä omenavarkaisiin piha-alueen isoille omenapuille, ja noh. Lasten leikkipaikalle =) Ei voitu vastustaa hauskaa köysirataa vai mimmoseks tommosta kutsutaankaan!


Ja sitten eilisestä käynnistä koululla. Ensinnäkin, Kerava on ihan mukavan näkönen kaupunki, viimeks siellä käydessä päässä pyöri vaan "mistä h**vetistä löydän keskellä arkipäivää parkkipaikan!?!?!" ja "ehdinhän varmasti pääsykokeeseen ajoissa, apuapua mitä teen jos en ehdikkään ajoissa". Mäkkäri jäi aika ainoaksi kiintopisteeksi, tottakai sieltä oli pakko tälläki kertaa hakea vähän matkaevästä.
Ja jos jäitte miettimään että no ehdinkö? Niin kyllä ehdin, minuuttia vaille tasan astuin ovesta sisään. Ja auton jätin lopulta 15min paikalle, ja jottei siinä vielä kaikki, niin paikka oli poliisiaseman edessä. Parkkisakoilla ei onneks mua sillä kertaa ilahdutettu kuitenkaan.
Eilen ei tullu parkkipaikan kanssa ongelmaa, koska keksin jättää auton Prisman parkkihalliin. Tälläkin kertaa olin yli puoli tuntia ennen jo ihan koulun lähettyvillä, ja ihan hyvin muistin reitin koululle, kävelin rauhassa ja aattelin että hyvä tyttö kun oon näin ajoissa.
Aaa, koulu onkin puoliks työmaa-aitojen ja muiden ympäröimä! Siellä sit rupesin sokkeloimaan että mistäs täältä mennään sisälle nykyään. Törmäsin koulua ympäri pyöriessä myös kahteen toiseen yhtä eksyneen näköiseen, joilla sattu olemaan sama matka. 
No lopulta jostain takaovesta tuli ulos nainen, jolta saatiin vähän selvyyttä että ainakin parkkihallin kautta pääsee. Aha! Tässä olisi pitäny siis olla sen verran salapoliisi-taustaa, että olis osannu sinne kävellä. No, taisin olla eilenkin minuuttia vaille luokassa, eihän perinteitä voi rikkoa! :)

Hyväksilukuja en tuukkaan nyt saamaan suoraan ollenkaan aijemman opinnon perusteella, koska eivät ole amk-tason opintoja. Näin kyllä vähän epäilinki.
Sain myös tietää vielä vähän paremmin miten mun opiskelu tullaan suorittamaan. Täähän on virtuaalisesti suoritettava opinto lähes kokonaan, läsnäoloja tulee olemaan puolen vuoden sisällä kolmena lauantaina. Sen lisäks mulla on vakio "koulupäivä" aina keskiviikkoisin, jollon pitää olla oman kotikoneen äärellä 17:00-20:00 kuuntelemassa luentoja. Muun ajan saan luvan koitaa aika pitkälti itsekseni selvitä tehtävistä! Tottakai myös ryhmätöitä tulee jonkin verran. 
Itse ohjelmiin, joiden kautta tullaan opiskelemaan, tutustutaan sitte kunnolla perusteellisesti ensimmäisenä virallisena koulupäivänä. Enää 2 viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti