maanantai 12. elokuuta 2013

kesämatkan jatko-osa


Nyt seuraa jatkoa edelliselle postaukselle, lupasin antaa myös vähän kuvitusta meidän kesämatkaan =)


Tampereella tosiaan yövyttiin, mutta iskällä on taito löytää aina pitkin suomea paikkoja, joissa vois olla jotain hienoa nähtävää. Tällä kertaa päädyttiin Korkeakoskelle, jossa sijaitsi Juupajoen rotko. Siellä olis ollu 1,5km pituinen ulkoilureitti, tai lyhempi ns. "turistikierros", joka me tyydyttiin aikataulun vuoksi vaan kiertämään. Paikka oli tosi hieno, ihanan vehreetä ja ihanan luonnon helmassa. Ihanan rauhallista ja hiljaista. Joki ylitettiin pariin kertaan pieniä puusiltoja pitkin, paikassa oli omaa tunnelmaansa! :)
Zara loikki kuin jänis, kun oli niin innoissaan paikasta, sentään hetken maltto kameralle sillalla poseerata.


Juupajoen lähistöltä löyty vähän korkeampi, talvisin laskettelurinteenä toimiva rinne, jossa päästiin katselemaan vähän maisemia! Harmi, että sielläki oli selkeesti satanu aika paljon ja laskettelurinnettä oltiin rakentamassa vielä korkeammalle, maa oli siis aika myllätty ja märkä maa kaikesta mylläyksestä aika savista ja märkää. Parhaat maisemat jäi siis näkemättä (olis vaa pitäny pakata ne kumpparit mukaan!), mutta kyllä nääkin maisemat jo ihan kelpas ;)
Oli myös aika hienoa pysähtyä vaan kuuntelemaan luonnon hiljaisuutta, jossain saattoi tikka vähän puuta nakuttaa, tai jossain kaukana saattoi mennä joku auto hiljaista tietä pitkin. Mutta ylimääräiset äänet oli aika vähässä, pääasiassa meidät ympäröi vain erittäin rentouttava ja jotenkin tosi hienolle tuntuva hiljaisuus! Se oli mieleen painuva hetki :)


Illemmalla palattiin takasin hotellille, ja Zara tuntu olevan jo täysin kotonaan hotellihuoneessa.


Hyvä niin, sillä laitettiin itsemme iltakuntoon ja lähettiin ulos syömään. Se meinas Zaralle yksin jäämistä uudessa paikassa. 
Itse tosiaan jatkoin iltaa vielä emman luo, mutta muiden palatessa hotellille olivat todenneet Zaran nukkuvan mun matkakassin päällä tyytyväisenä. 
Saman havainnon tein seuraavana aamuna herätessä, siinä karvapallo taas tuhisi kassin päällä. :)



Lauantaina matka jatkui äidin ja Zaran kanssa toisella autoista Zaran kasvattajan järjestämälle kesäpäivälle Hämeenkoskelle.
Koska kesä on ollu aika mahtava, paljon aurinkoa ja lämpöä, oltiin tottakai varauduttu aurinkoiseen säähän tänäkin päivänä. 
Kuitenkin matkan aikana kova sadekuuro toisensa perään ylitti meidät, ja mietittiin jo vähän mitä tästäkin päivästä tulee!
Hämeenkoskea lähetessä sääkin alko jo näyttää paremmalle, mutta aina sade jollain tapaa tuntu taas löytävän meidät ja alko jo tuntua että ME magneetin lailla vedetään sitä kohti kesäpäivän viettopaikkaa!
No, perille päästyä siellä kuulemma oli kyllä jo ennen meidän tuloakin tullu sadekuuroja, ja kyllä niitä tuli vielä pitkin päivää enemmänkin, mutta ei se lopulta edes pahemmin häirinny, ne oli niin nopeita kuuroja, ettei kauaa kerralla tarvinnu jossain katoksen alla olla suojassa, ja välillä sade oli niin tihkua, ettei se edes pahemmin haitannu. Yks sun toinen koira paikan päällä oli kyllä aika uitetun koirien näkösiä, mutta iloinen pilko koirien silmissä kerto ettei semmoset sateet menoa haitannu ;)


Kesäpäivä vietettiin todella kauniin lammen rannalla keskellä luontoa, koirilla oli hienot puitteet kirmailla vapaana! :)
Harmi ettei ollut sen lämpimämpi sää, lampi olis todella houkutellut uimaan, varsinkin kun paikassa oli saunakin. Jota tosin ei oltu laitettu lämpenemään, sillä sää oli mitä oli!

Hieno matka takana siis, oman perheen kanssa reissaaminen on aina ollu antoisaa! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti