keskiviikko 23. lokakuuta 2013

nuudeliwokkia ja rapsakoita perunoita


Oon viime viikkojen aikana kokeillu taas useampaa uutta ruokareseptiä, joita on kuin hullu halunnu päästä tänne myös teille jakamaan. Aikaa ei siihen kuitenkaan ole ilmaantunu, mutta nyt. Nyt niitä tulee :)


POSSU-NUUDELIWOKKI
4-5 annosta

vettä
200 g kokojyvänuudeleita

2-3 rkl öljyä
400g HK Rypsiporsaan maustamattomia lihasuikaleita
1 tl inkivääritahnaa tai hienonnettua tuoretta inkivääriä
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
150g sokeriherneen palkoja (tuore tai pakaste)
1 pieni punainen paprika suikaleina
1 pieni oranssi paprika suikaleina
1 pieni purjo suikaleina
2-3 rkl soijakastiketta
(korianteria tai persiljaa)

Kiehauta vesi ja laita nuudelit hetkeksi veteen. Siivilöi.

Kuumenna öljy wokissa.
Pikapaista rypsiporsaan lihasuikaleet.
Sekoita joukkoon inkivääritahna ja hienonnetut valkosipulit, sekä sokeriherneen palot, paprika- ja purjosuikaleet.
Kääntele aineksia muutama minuutti kovalla lämmöllä.
Lisää joukkoon valutetut nuudelit. Kuumenna.
Mausta ruoka soijakastikkeella. Ripottele joukkoon silputtua korianteria tai persiljaa.

Tarjoa lisäksi vahvaa chili-kastiketta.


Nuudeliwokkejakin voi tehdä vähän millä täytteellä kukin haluaa, aika paljon on vaan mielikuvitus rajana. Mutta tällä ohjeella tuli todella kiva ruoka itselle, suosittelen!
(Ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta)



*   *   *

VALKOSIPULI-ROSMARIINI-PAAHDETUT PERUNAT

6-8 annosta, valmistusaika noin 1,5 tuntia

1,2kg yleisperunoita, kuten Van Gogh
2 rkl oliiviöljyä
25g voita
yksi oksa rosmariinia
2 valkosipulinkynttä

Kuori ja lohko perunat. Nosta perunat kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua 10 minuuttia, lähes kypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.
Levitä perunat uunivadille ja pirskota päälle oliiviöljy. Nostele voi nokareina pinnalle. Paahda perunoita tunti 200-asteisessa uunissa. Kääntele puolessa välissä kertaalleen.
Riivi perunoiden joukkoon rosmariininlehdet ja murskaa valkosipulinkynnet. Levitä mausteet perunoiden joukkoon muutama minuutti ennen kypsennyksen päättymistä.


Perunoista tulee ihanan rapeakuorisia, ja sisältä ihanan pehmeitä ja vähän makeitakin! 
Tämän ohjeen satuin löytämään viikko sitten vanhemmilla vanhoja Kotiliesi-lehtiä selatessa, ja päätettiin Mikan kanssa jo heti seuraavana iltana kokeilla pihvien lisukkeeksi. Ohjeen "höyrytä kuiviksi"-kohtaa en täysin ymmärtänyt, mutta päädyin painelemaan uunivuoalla olevia perunoita kevyesti talouspaperilla, niin että suurimmat nesteet imeytyi perunoista talouspaperiin. Tämä tapa tuntui ainakin toimivan varsin hyvin, koska perunoista tuli oikein onnistuneita! Tehtiin myös pienemmällä perunamäärällä mitä ohjeessa on, mutta laitoin silti oliiviöljyä melkein samanverran kuin isommalla perunamäärällä, ja tämä kannatti!
Olin myös muistanut kaupassa väärin, eikä kaapistani löytynytkään valmiina kuivattua rosmariinia, joten päädyttiin tällä kertaa tekemään perunat timjamin kera. Rosmariinin kanssa uskoisin kyllä tulevan yhtälailla todella hyviä! ;)



Kokkailuintoa! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti