keskiviikko 18. syyskuuta 2013

opiskelun kuuluu olla kivaa!


Hahah, näin hauskaa opiskelu oli tänään! Eihän Zara oikeasti millään voi tajuta, että nyt pitää mun antaa keskittyä, mutta silti se aika hienosti antaa mun olla 3 tunnin ajan aika hienosti rauhassa ja touhuaa omiaan. Mutta yleensä jossain vaiheessa Zara pyytää päästä syliin, ja sen jälkeen saattaa istua tyytyväisen olosena sylissä vaikka kuinka kauan, katellen välillä tietokoneruutua, välillä mua, ja välillä ehkä hetken torkahtaen. Välillä on myös annettava tsemppipusuja, ettei itse koululainen vaan nukahtais tai muuten olis skarppina.. ;)

Lupasin myös viikonloppuna laittaa joku kerta reseptin viime lauantain iltaruoasta. Joten toteutan sen nyt!


PAISTETTU LOHI JA KURKKU-TOMAATTISALSA
4 annosta, alle 30 min

Kurkku-tomaattisalsa

1 (350g) kurkku
4 (350g) tomaattia 
½-1 mieto, punainen chilipalko
1 (100g) sipuli
½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ rkl limetin mehua
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Paistettu lohi

2 pkt (à 300g) kirjolohifileepaloja
1 rkl öljyä
mustapippuria

Koristeeksi

limetin lohkoja
tuoretta korianteria

1. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu sipuli. Sekoita koko salsan ainekset keskenään.
2. Paista kirjolohifileepalat pannulla tilkassa öljyä. Mausta pippurilla. Annostele lautasille salsaa ja nosta kala sen päälle. Koristele limetin lohkoilla ja korianterilla. Tarjoa lisäksi uusia perunoita ja tuoretta leipää.

Todella helppo ohje ja nopea tehdä. Löysin tän yhdestä vuoden 2011 Pirkka-lehdestä. Onneks niitä on säilyttäny, löytyy paljon hyvän kuulosia reseptejä, kun niitä vaan ehtii ja jaksaa selailla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti