perjantai 1. marraskuuta 2013

ihana lomastressi



Nyt en toteakkaan mihin se kuukausi taas jo katosi, vaan että VIHDOINKIN marraskuu! Marraskuu = 4 päivän L O M A ja matka Heidin turistiretkelle Göteborgiin! Huh miten tärisenkään innosta miten super kiva matka onkaan tiedossa, oon 100% varma siitä jo nyt! Ja oii, nyt iski se naisille tyypillinen matkastressi. Missä välissä pestä pyykkiä, pakata, vaihtaa valuuttaa, miettiä kaikki muu oleennainen, motivoida muu perhe koiran hoitoon ja kerrata hoito-ohjeita! Eihän me todellisuudessa lähetä kun 4 päiväksi ja naapurimaahan, mutta tarvii sitä vaatetta sielläkin, ja oli muuten hyvä että tajusin toissapäivänä, Göteborgissa ei ookkaan eurot! 
Tukholmaan mennessä kruunujen vaihtaminen on itsestään selvyys, tai ainakin sen tajuaa heti ettei siellä näy euroja. Mutta koska en ennen oo menny ruotsiin lentokoneella, tuntuu tää reissu siltä kun lähdettäis paljon pidemmälle. Ja yleisesti ottaen euroopassa kuitenkin vallitsee eurot joitain poikkeuksia lukuunottamatta, joten olisin hyvinkin mahdollisesti voinu päätyä siihen lopputulokseen että olisin tyytyväisenä lähteny perillä maksamaan eurojen kanssa.. :)
Vaihdatteko muuten yleensä matkalle lähtiessä kohdemaan valuuttaa vai tyydyttekö luottamaan korttien toimivuuteen ja tallessa pysymiseen? Suomessa pääasiassa lompakossani on varsin huonosti käteistä, mutta jo työni puolesta tiedän kuinka paljon varsinkin ulkomailla tapahtuu korttikopiointeja ym hämärähommia (vaikka ne koko ajan lisääntyy myös suomessa), sen lisäksi että kortti voidaan varastaa tai se muuten rupeaa reistailemaan. Myös se aivojen loma-asentoon vaihtaminen on usein katala asia rahallisesti, sitä aattelee että äh, tässähän ollaan lomalla joten antaa palaa. Kotiin palaessa odottaa tyhjä tili...Käteinen on siis ehdoton suosikkini matkustaessa, pysyy vähän tajunta mukana kun näkee konkreettisesti paljonko vielä etukäteen suunnitellusta matkabudjetista jäljellä. Sen lisäksi toiset valuutat kun eurot tekee kaiken vieläkin haastavammaksi, kun loppupeleissä voi olla aika pihalla kuinka arvokkaita asioita menee todellisuudessa maksamaan. Juurikin esimerkkinä ruotsi, se ei nykyään ole mikään halpismaa euro-maalaisille. Ei riitä enää että kruunusummasta siirrät vähän pilkkua jotta tietäisit suunnilleen-summan euroina. Tällä kertaa en mene siihen lankaan, vaan kruunut lompakkoon ja valuuttamuunnin-sovellus kännykkään.
Sen lisäksi, kun nyt näistä stressin aineksista matkalle lähtöön liittyen puhutaan, uhkaili Norwegian useampi viikko sitten ruveta lakkoilemaan jollei sopuun päästä. Nyt en kuitenkaan ole minkäänlaisia toteutuneita lakko-uutisia kyseisen lentoyhtiön toimesta huomannut, joten elän siinä ajatuksessa että siellä on lyöty kättä päälle sopimuksen merkiksi ja kuopattu lakkopuheet. Jos joku tämmöisen uutisen olis huomannut että lakko ois toteutunut, oii älkää saattako sitä tietoisuuteeni. Se musertaisi mut!

Jo eilen, näin jotta varmasti saisi itsensä virittäytymään kunnolla matkatunnelmiin, lähettiin tekemään vähän lähiseutumatkailua kauppakeskus Kaareen. Olihan tää paljon puhuttu kauppakeskus käytävä kattomassa! Siinä tajusi samalla että se on todellisuudessa yllättävän lähellä, ei sielläpäin vaan yleensä tuu pahemmin liikuttua. 
Voin myös nyt todella, suoraan sydemestäni sanoa vinkin, älkää koskaan lähtekö etsimällä etsimään mitään! Ei vaatetta, ei miestä, ei mitään! Koska taas sain huomata sen, se tulee yllättävässä paikassa kohdalle, kun vähiten sitä odotat! Kaikki alkoi siitä, kun bongasin BikBokin jossa tottakai halusin käydä. Matkan varrella oli Vero Moda, ja satuin ihan ohimennen vilkaisemaan miltä se näytti sisältä. Pelkäksi ohikuluksi se ei kuitenkaan jääny, vaan oli pakko peruuttaa muutama askel takasinpäin nähdäkseni näinkö oikein. Keskellä liikettä rekillinen takkeja 19,95€! Oli siis pakko astua sisään. Takit näytti ihan lupaaville, mutta kun sai takin päälle asti, tajusi että SIINÄ SE ON! Takki jollaista oon viimesen kuukauden ettiny. Ei liian paksua mutta tarpeeksi lämmintä. Vähän pidempää, jotta lämmittää myös reisiä kylmissä talviviimoissa. Siistiä takkia, jonka voi pukea päälle esim. johonkin juhliin lähtiessä. Oii, tää takki täytti mun kaikki kriteerit, ja oli just semmonen mimmosta olin mielessäni rakennellukkin. Tää oli siis joku kampanjatarjous, ja turha juosta enää tänään tai tulevaisuudessa kyseiseen Vero Modaan, koska myyjä kertoi kampanjatarjouksen olleen vikaa päivää eilen voimassa. 
Myöskään Mika ei lähteny tyhjin käsin pois, se oli mun takkia sovitellessa eksyny viereiseen miesten vaateliikkeeseen, ja joutunu todella kadehdittavan hyvän myyjän kynsiin. Tuloksena farkut ja 2 tosi kivaa paitaa, joista lupasin maksaa toisen ennenaikaisena synttärilahjana.. ;)
Ihan lopuksi käytiin vielä hakemassa La Famigliasta pizzat mukaan molemmille. Tää oli alunperin ollut ihan päälimmäinen syy lähteä Kaareen, kun oltiin nähty avajaistarjous, jossa sai 2 pizzaa mukaan otettuna kahellakympillä. Oli kyllä niin viihtyisän näkönen ravintola, että olis sinne mielellään voinu ihan paikan päällekkin jäädä syömään. Mutta kello alko oleen jo aika paljon ja molemmilla päivä painaan päälle väsymyksenä, joten parempi kuitenkin oli napata pizzat vähän halvemmalla mukaan ja ahmia sitten kotona.


Ja tänään alko kuulkaas viikonloppu, nauttikaa ja voikaa hyvin!! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti