sunnuntai 23. helmikuuta 2014

opiskelu-paineita


Alla olevan kuvan voin itse(kin) allekirjoittaa. Sitä ei itsekään ennen opiskelujen aloittamista (varsinkin kun vielä täysipäiväisen työn ohella) tajunnut ihan täysin kuinka raskasta tää oikeasti voikaan olla! Tottakai oon itsekin opiskellu aikaisemminkin, mutta sillon asenne opiskelua kohtaan oli ehkä vielä hieman eri, asuin myös vielä kotona vanhempien luona, eikä samanlaisia niin sanottuja arkihuolia kaiken päälle vielä ollu. Nyt kuitenkin pitää oman työn ja koulun lisäksi huolehtia vielä niiin monesta muusta asiasta, ja olisi kiva edes joskus myös saada nähtyä muita ihmisiä, eikä kököttää kaikkia iltoja kotona koiran kanssa koulukirjojen äärellä.
Oon kyllä ehdottomasti myös oppinu paljon viime syksystä, ekasta puolivuotisestani työn ja opiskelujen ympärillä. Kuitenkin suoritan opintoja täysin samaa tahtia kuin että olisin päiväopiskelijana. 60opintopistettä vuodessa-tahdilla siis. Nyt keväällä myös suurin osa kursseista koostuu ryhmätehtävistä, jolloin yksilötyön osuus jää vähän pienemmäksi, ei tarvitsi urakoida laajoja tehtäviä hieman vielä kurssin alussa vieraammista aiheista täysin yksin. Kuitenkin haastetta tulee tottakai saada ryhmätyö etenemään kun kaikki tapahtuu enemmän tai vähemmän virtuaalisesti. Samoin tehtävien toimeksiannot on välillä hieman ehkä vaikeita tulkita oikein, mitä tehtävänannossa ihan todella nyt halutaankaan oppilailta. Tämän hetkinen pähkäilyni pyörii tehtävänannon "kirjoittakaa pohdiskeleva yhteenveto toiminnanohjausjärjestelmiin liittyvästä opinnäytetyöstä" jota vielä pitäisi samalla jotenkin verrata edellisessä tehtävässämme kirjoittamaamme raporttiin. Ja olen yleisestikin hirveän huono kirjoittamaan tällaisia, tai eniten ehkä (jos näin voi sanoa) pitäisi enemmän luottaa itseeni ja siihen että voin ihan varmasti kirjoittaa myös hyviä tekstejä. Ettei se menisi vaan toistamiseksi, jahkailuksi ja selittelyksi. Vaan että se olisi selkeää asiatekstiä, ja tätähän tässä varmasti saan vielä monet kerrat oppia tämän opiskelun aikana :)

Tällä hetkellä kyllä tätä opiskelua myös hieman häiritsee taustalla netti-tvstä pyörivä jalkapallon 2016 EM-kisojen lohkoarvonta, joka on aina myös niiiiiin yksi lukuisista kevään merkeistä! Tähän sisältyy aina ihana oma jännityksensä, päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä, ja taas uusi toivon kipinä pääsee heräämään. Ja tuli sitten painajaismainen lohko tai lohko jonka kanssa suomellakin oikeasti voisi olla mahdollisuuksia, niin me ollaan ainakin aina kannustamassa isän ja veljen kanssa. Nyt ja aina, futis on ja pysyy! ;)
Mutta nyt ryhdistäydyn, onneksi olen nainen ja voin tehdä koulujuttuja JA kuunnella arvonnan edistymistä. Onneksi reipas aamulenkki Zaran kanssa ainakin selkensi ja piristi reippaasti aamun unisen pään!
Mukavaa sunnuntaita :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti