keskiviikko 19. helmikuuta 2014

neljän tähden illallinen á la Pauliina

Kuinka tyhmälle tuntuukaan päivittää tätä enää, neljä päivää jälkikäteen! Mutta teen sen silti, koska hehkutin tästä illasta moneen kertaan etukäteen. Mahdollisesti myös jotakuta kiinnostaa mitä lopulta päädyin kokkaamaan arvon vierailleni ;)
Sain kuulla, että vaikutin hyvin stressittömälle keittiössä. Ja vieraille heräsi myös jo monenmoisia ajatuksia, josko ehkä vasta sillä hetkellä kehittelin illan menua mielessäni. Mitä kaapista sattuu löytymään, ja haaa, teenpä tätä! Menu oli kuitenkin tarkkaan mietitty etukäteen, ja illan teeman voisin sanoa melkeinpä menevän hieman ehkä kreikan suuntaan.


Telkussa pyörivässä versiossa tästä, juoneen kuuluu vieraiden arvailu illan menusta. Emma oli tähän osioon hienosti heittäytynyt, ja arvasi alkuruoan oikein (hienosti on Emma seurannut selkeästi tätä blogia, ja napannut oikeaoppisesti vinkin täältä. Papukaijan merkki tästä!). Alkuruokana oli siis:

Munakoiso-fetaviipaleet!


Ohje tähän herkulliseen alkuruokaan onkin vilahtanut jo viime elokuulta löytyvässä postauksessa, jonka löydätte täältä Tämä oli illan ainut varma ruoka, jossa tiesin onnistuvani ainakin arvosanalla hyvä, mutta erittäin hyväkin oli mahdollisuutena. Lautaset tyhjeni sen verran kiitettävästi kaikilta, että voisin melkein jo arvuutella tuota erittäin hyvää?

Mutta siihen jäikin varmuus, ja pääruoka sekä jälkiruoka olikin jo itsellekkin uusia kokeiluja. Ja ehkä eniten näistä jännitin pääruokaa nimellä "mehevät broilerifileet". En tiedä menikö tuurilla vai taidolla, mutta kanafileiden kypsyys meni nappiin! Tajusin myös kuinka vaikeaa on maustaa niin että se on mieleinen kaikille, kun kokkaa pääasiassa vain itselleen, voi mausteita usein lisätä makunsa mukaan vielä jälkikäteen. Maustajana oon usein ihan liian varovainen, tai jos kerrankin revittelen, niin menee jo usein liikaa. tyypillistä? Nyt kuitenkin tässäkin onnistuin hyvin, oon selkeästi myös ruoanlaitossa parhaimmillani pienen paineen alla ;) Kanan kyljessä oli salottisipulia ja herkkusieniä ja sitruunamelissariisiä.
Riisin keität täysin normaaliin tapaan, ja lopuksi riisin valmistuttua lisätään joukkoon hienonnettua tuoretta sitruunamelissaa.


Jälkiruokana oli ihanan raikas vadelman, mangon ja turkkilaisen jugurtin yhdistelmä. Tein jälkiruoan jo valmiiksi jääkaappiin päivällä, niin sitä ei tarvinnut miettiä enää laisinkaan illalla. Ainoastaan pienenä omana lisänä lisäsin jokaisen kippoon pisteeksi iin päälle sitruunamelissan lehdet, joita jäi vielä sopivasti muutamat lehdet yli pääruoasta.



Suosittelen lämpimästi tämänkaltaisia iltoja kaikille! Varsinkin jos joskus hyvin tiiviistä porukasta on jokainen lentänyt "maailmalle" toisiin kaupunkeihin opiskelujen perässä, tai muuten vaikeaa kaiken kiireen keskellä saada porukkaa yhteen paikkaan! Tässä on hyvä motivaattori, kuka nyt haluaisi jäädä paitsi herkullisista ruoista ja hyvästä seurasta..? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti