torstai 5. kesäkuuta 2014

#on my plate


Aura-punasipulipasta
(4 annosta)

320g spagettia
1/2 - 1 dl pastan keitinvettä
1 pak (80g) ilmakuivattua kinkkua (itse käytin tavallista kinkkuleikkelettä)
2 (200g) punasipulia
voita paistamiseen
3 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria 
1/2 pak (á 170g) Aura-juustoa
mustapippuria myllystä

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, ja ota pastan keitinvettä talteen n. 1 dl. 
Paahda ilmakuivatut kinkut kuivalla pannulla, kunnes ovat rapeita. Nosta talouspaperin päälle valumaan. Laita pannu takaisin levylle.
Kuori ja leikkaa neljään osaan lohkotut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Lisää voi ja sipulit pannulle, kuullota. 
Lisää pannulle balsamiviinietikka ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. 
Sekoita joukkoon pastan keitinvettä, Aura-juusto sekä valutettu pasta. Sekoita nopeasti. 
Murustele pinnalle ilmakuivattu kinkku.


Mahdollisesti huomasitte että otin eilen lisää omia sääntöjä käyttöön, ja hyppäsin haasteen #2 yli heti alkuunsa. Tämä oljenkorsi siis käytetty loppukuuta varten! Kohta 3 kolme ei kuitenkaan tuottanut niin suuria ongelmia, olen niin uusien ruokareseptien etsimisen ja löytämisen pauloissa, harvemmin enää tulee lähdettyä ruokakauppaan ilman selvää visiota mitä tulen seuraavaksi ruoaksi taikomaan. Tätä kautta oon myös ehdottomasti saanu vielä monipuolistettua ruokavaliota, kun löytää jatkuvasti uusia ideoita suht yksinkertaisista ja usein varsin terveellisistäkin raaka-aineista. Samoin kukkaro kiittää, ei tule turhia hetken mielijohteen ostoksia. Pahin on kyllä nälkäisenä/väsyneenä kaupassa käynti, sillon meno on täysin holtitonta! Ja kotona huomaa ettei oikeastaan ostanu mitään fiksua vaan sitä mitä kaupassa ollessa nimenomaan sattui tekemään mieli. 
Nyt hyppäsin ihan sivuraiteille, palatkaamme yllä olevaan annokseen. Todella hyvä ja helppo ruoka, tavallinen kinkku toimii erittäin hyvin tässä myös, ja sitä usein saattaa löytyä vielä todennäköisemmin valmiina jääkaapista kuin ilmakuivattua. Riippuu tietty makutottumuksista. 
Ohjeeseen en keskittynyt ihan sata lasissa, ja heitin kinkut ja sipulit sulassa sovussa samaan aikaan pannulle. Lopputulos oli kuitenkin mukava, ei haitannut yhtään että kinkutkin saivat balsamiviinietikkakylvyn sekä sokeroinnin, mukava makeus niihinkin tuli. 
En myöskään koskaan ole erityisesti rakastanut Aura-juustoa, mutta kovin tunnollisesti yleensä noudatan ohjeita. Nyt kuitenkin tajusin että ensi kerralla voisin joukkoon heittää auran sijasta esimerkiksi feta-kuutioita, toimii varmasti ihan yhtä loistavasti!! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti