tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kirjahyllylle uusi ilme



Oon oman aikani turhautunu matalaan kirjahyllyyni, jossa on kaikkea sekalaista tavaraa. Tämä jotenkin oikein erottuu muuten suht seesteisestä olohuoneen värimaailmasta, ja päätin lopulta hankkia ovet kyseiseen hyllyyn. Hyllyn sarjaan kuuluvat ovet olisi ihan perus valkoiset ovet, ilman mitään erikoisuuksia, mutta silti hintaa olisi tullut kahdelle ovelle 80 euroa. Kaipasin jotain vähän omaperäisempää ja halvempaa ratkaisua, ja lopulta sainkin idean tehdä kankaasta verhot hyllylle, kuten vanhan ajan astiakaapeissa. 
Ikea osoittautui taas kerran oikeaksi paikaksi, löysin kaiken tarvitsemani sieltä. Ostin kaksi Fintorp-tankoa, joiden alkuperäinen käyttötarkoitus on keittiön seinällä kaiken pienen irtotavaran ym. säilyttämiseen. Kankaan väriksi valitsin beigen pellavakankaan, koska samaa sävyä olohuoneessa löytyy myös esimerkiksi matossa ja yhdessä seinässä. Kankaan taakse ommeltavaksi ostin vielä rypytysnauhaa, jolla sain ensiksikin kankaan hyvin kiinnitettyä tankoon, ja samalla sain sillä aikaan kauniin ja tasaisen rypytyksen kankaaseen. Aluksi oli tarkoitus laittaa rypytysnauhaa vain ylä- ja alaosiin kangasta, mutta koska rypytysnauhaa jäi yli, päätin laittaa pienet kaistaleet myös kankaiden keskelle.

Kankaasta jäi myös vielä hyvin kangasta yli, ja ylimääräsistä palasista päätin vielä ommella avattavat/kiinni sidottavat rusetit pitämään kankaat tiiviisti yhdessä. Muuta en kankaasta enää tehnyt, vaan sen sijaan aijon vielä virkata pitsireunuskoristeen yläosaan :)


Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, aikalailla sellainen mitä olin päässäni kehitellytkin. Ja koko hommaan meni rahaa 25€, aina ei siis kannata sokeana maksaa mitä tahansa summia, halvemmallakin voi päästä jos käyttää hetken verran aikaa suunnitteluun ja eri vaihtoehtojen löytämiseen :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti