maanantai 23. kesäkuuta 2014

jäätävää juhannusta!

Miten teidän juhannus on sujunu?
Säät on suoraan sanoen naurettavan huonot ottaen huomioon että eletään jo keskikesää, mutta mikään ei voi pilata mökkeilyä! Meidän mökki on yksi rakkaimmista paikoista itselle, siellä on suurin osa syntymäpäivistäkin vietetty, alkaen niistä 1v bileistä.. ;)
Mökki sijaitsee Uudenkaupungin saaristossa, siellä ihanasti mahdollisimman kaukana kaikesta arjen hulinoista, siellä ei kuulu kun puiden huminaa, aaltojen loisketta, lokkien naurua ja kaukaisten veneiden ääniä. Voiko enää rauhoittavampaa paikkaa toivoa..?
Hyvänä puolena saaristoelämään voi lisätä, että sää on usein aurinkoinen, vaikka mantereella peittyisikin taivas paksun pilviverhon taakse. Näin meilläkin on pääasiassa pelkästä auringosta nautittu juhannuksena, mutta eilen myös me jouduttiin  hieman sateessa kastumaan. Merituuli näyttää kuitenki välillä ne kyntensä, ja saatiinki harrastaa useempaan otteeseen kunnon kerrospukeutumista raakoja tuulia vastaan, ei ollu mitenkään epänormaalia pukea päälleen 2 pitkähihaista, 1 tuulitakin sekä ohuen talvitakin! Tähän päälle vielä sormikkaat, pipo ja paksu kaulahuivi, normaali juhannusasu? :)

Yllätys sinänsä, mutta talviturkki tuli kylmyydestä huolimatta heitettyä! Kiitos ukin ja mummin mökiltä löytyvän hyvin vanhan puusaunan, kuumat löylyt on yleensä väistämätön asia kun sinne astuu, eikä siinä yhtäkkiä tunnukkaan enää niin mahdottomalle ajatus pulahtaa saunan rannasta vilvoittavaan mereen. Ja sinne me sitte veljen kanssa kirmattiinkin, ja vielä kahteen otteeseen!! 
Uskomattoman virkistävä olo jäi tuosta.


Mikalle mökkeily meidän kanssa meidän mökillä oli ensimmäinen laatuaan, ja tämän takia lähdettiinkin lauantaina tekemään pieni saarikierros porukalla, jotta Mikallekkin hieman tulisi laajempi käsitys alueesta mihin on tullut viettämään juhannusta. Saari ei ole kokonaan meidän suvun omistuksessa, mutta puoliksi kuitenkin. Tajusin tässä että siellähän löytyisi vielä hyvin vapaita hienoja rantakallioita uusien mökkien rakentamiseen, ehkä meillä on vielä joku päivä siellä todellinen suvun lomakylä.. ;)
Saari ei perjaatteessa ole niin iso, mutta kuitenkin niin iso että noin puolitoista tuntia siellä taivallettiin.


Voin laskea yhden käden sormilla juhannukset, joita en olisi viettänyt meidän mökillä. Miten te muut tapaatte viettää juhannusta? Olettekö mökkeilijöitä vai onko kaupunkijuhannuksessa sitä jotain? Voisin nimittäin kuvitella senkin omalla tavallaan olevan niin sanotusti kokemus :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti