maanantai 23. joulukuuta 2013

Kasvohoidossa


Eilen pääsin nauttimaan hieman etukäteen jo ensimmäisestä joululahjastani, lahjakortti peruskasvohoitoon! Puhuin ekan kerran kasvohoitoon menosta äidin kanssa varmaan jo 17vuotiaana, mutta se vaan on aina jäänyt toteutusta vaille. Nyt kuitenkin päätti Mika tehdä ajatukset teoiksi ja antoi tuon lahjakortin joululahjaksi. Aika ihana hihih. Sain myös päättää halusinko käyttää hänen suunnitteleman joululahjan ennen vai jälkeen joulun, ahneuksissa päädyin vaihtoehtoon ennen joulua. Aijaii! Mutta kyllä kannatti, ehdottomasti pientä itsensä hemmottelua kaipaankin tähän joululoman alkuun, ja joulun kynnykselle! Huomenna vielä kampaaja-aika, ja sitten olen ehdottomasti ready for the christmas!

En tiennyt yhtään miten olisi pitänyt toimia hoitolaan sisään astuttua. Joten oma ilme saattoi olla näkemisen arvoinen kun kauneushoitaja pyysi ottamaan kengät ja kaikki paidat pois. Miksi? Sitten tajusin hoitajan sylissä ihanan lämpimän näköisen peiton jonka alle pääsinkin hoitotuoliin. Paidat pois oli tottakai siksi ettei hoidon aikana pääsisi vaatteet mitenkään sotkeutumaan! Hahah tyhmä minä. 
Ja miten rentouttavan nukuttavan väsyttävän ihanan mukavaa lämpimän peiton alla olikaan toisen samalla käsitellessä kasvoja. Olin kuullut Mikalta joka tämmöisissä hoidoissa aikoinaan myös oli käynyt välillä, että hoito ei todellakaan olisi rentoa ja mukavaa vaan kivuliasta kasvon epäpuhtauksien poistoa. Hahah pötypuhetta! Miehet on selkeästi liian herkkähipiäisiä, kun pienestä hätkähtävät .. ;)
En nyt osaa ihan tarkasti kertoa mitä kaikkea kasvohoito-tunnin aikana tapahtui, mutta olettaisin sen menneen jotakuinkin näin että ensin hoitaja tarkkaili hieman ihon yleistä kuntoa ja millä lailla olisi paras lähteä sitä käsittelemään. Jotain voiteita leviteltiin hitaasti ja hartaasti pitkin kasvoja, sitten pyyhittiin lämpimällä vedellä kostutetulla liinalla ne pois. Sitten kulmat muotoiltiin kuumavahalla, kaikki ylimääräiset karvanhaituvat pois! Kasvot käytiin seuraavaksi läpi jollain laitteella, joka ymmärtääkseni poisti kaikki epäpuhtaudet (heippa mustapäät!), ja sitten tehtiin loppu suunpieleen inhottavasti ilmestyneestä finnistä. Tämän jälkeen kasvoille levitettiin taas jotain voiteita ja oli hieronnan aika. Hieronnan jälkeen oli lopuksi vuoro kasvokuorinnan, ja se meinasi itselleni 15min rauhan ottaa pienet torkut. Hahah, näin ainakin hoitaja kehoitti tekemään jättäessään mut kasvonaamion vaikutusajaksi yksin hoitohuoneeseen. Lopuksi kasvonaamio putsattiin pois taas lämpimällä vedellä kostutetulla liinalla ja sen jälkeen sain kasvoihin vielä pienen kevyen meikkikerroksen pahimmat ihon punoitukset alleen piilottaen. Kuulemma yleisesti ottaen mitä vaaleampi iho, sitä helpommin se reagoi tällaisiin hoitoihin jonkin aikaa kestävänä punoituksena. 

Onneksi sain pienen meikkikerroksen, sillä seurauksella pystyin hoitojen jälkeen siirtymään häpeilemättä Sellon puolelle tekemään viimeisiä joululahjaostoksia. 

Nyt alkaa kaikki todella olemaan viimeisiä lahjojen paketointeja vaille valmista joulua ajatellen! :o)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti