keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Stora Herrö

Tänään lähdettiin viettämään lomapäivää Stora Herröseen espoon saaristoon. Niin ihanaa! Meillä on tänä kesänä ollu vähän epäonnea oman veneen toimivuuden kanssa, ja en olekaan yhtäkkiä tänä kesänä vielä kertaakaan kunnolla päässyt merille, joten olikin jo korkea aika päästä vähän valloittamaan uusia saaria !

Saari oli yllättävän iso, ja todella paljon ihan omassa asussaan, jos näin voi sanoa. Telttailu on sallittu saarella, ja muutamia yksityisalueita saarelta löytyi yksityismökkejä varten. Muuten saarella saa kyllä aikalailla mennä pitkin metsiä pieniä polkuja pitkin, tai perustaa ihan uusia polkuja, niin kun meidän oli pariin otteeseen pakko tehdä.. ;) telttailua varten saarelta löytyy grillauskatoksia, muutamia vessoja ym., mutta aika alkeellisissa oloissa saarella saa olla.
Rantoja pitkin pystyy myös kävelemään, kunnes nämä yksityisalueet saattavat katkaista matkan, ja sitten saakin lähteä seikkailemaan metsän kautta ohi näiden alueiden ja takaisin rantaan. 


Lähellä satamaa, johon saaristovene tuo, on hieman korkeammalla kohdalla näkötorni, josta on hienot näkymät saarien yli aavalle merelle. Päivä oli tukalan kuuma, mutta tuolla sai pienen pienestä ujosta tuulenvireestä edes minimaalisen avun siihen kuumuuteen.


Kuuma tosiaan oli myös tuolla saaristossa, mutta samalla oli ihanaa että se kuumuus ajoi pulahtamaan mereen useampaankin otteeseen. Todella virkistävää, ja pieni kuivattelu/auringon paistattelu/lepohetki siihen päälle rantakalliolla ennen matkan jatkamista teki todella ihanaa!


Ja jottei päästäisi liian erilaisia juttuja eri päivinä Katan kanssa tekemään, sattuivat he Lauran ja koirien sekä kaikkien telttailukamppeidensa kanssa olemaan samassa saaristolaivassa tulossa samaiseen saareen telttailemaan. Hymy oli erittäin iloinen tästä, Ilarilla on joku uskomaton, maaginen ote tyttökoiriin! Taitaako olla oikeanlainen rapsutustekniikka, joka näihin meidän tyttökoiriin tehoaa, mutta HymyKIN oli ihan myyty ja viihtyi koko venematkan Ilarin sylissä rapsutettavana.. ;)


Sinne ne sitten jäi! Nuo kaksi iloista tyttöä kalliolle istuskelemaan skumppa/viini/smirrelasit kädessä, ja nauttimaan alkuillan auringosta! Kun tarpeeksi tarkkaan katsotte niin löydätte heidät kyllä.




1 kommentti: